Bomull Enkelt Förklarat

När vi bestämde oss för att ge världen en bättre nattsömn, vi visste att det skulle behöva börja med det bästa tyget: ett som är mjukt, andas och är slitstarkt. Ett sätt att försäkra sig om att man får en skön och ostörd sömn är att se till att ens säng är så bra som den bara kan bli. Det betyder att man alltid har de bästa kuddarna, den bästa madrassen, och definitivt de härligaste lakanen. Genom att bara använda sängkläder gjorda av naturmaterial, som bomull, är du garanterad att få den mest bekväma sömnen.

VARFÖR SKA MAN VÄLJA BOMULL?

VARFÖR SKA MAN VÄLJA BOMULL?

Bomull är ett rent och naturligt material som kommer ifrån bomullsplantan. Ett bomullstyg är både absorberande och det andas, och eftersom att vår kroppstemperatur varierar under natten behöver vi ett material som släpper ut ångor när vi blir för varma, och stänger in värmen när det blir kallt. Det är precis det som bomull gör, och eftersom att bomull andas är det också mycket mer hygieniskt och enkelt att hålla rent och fräscht än syntetiska material. Syntetiska material som till exempel polyester ger klibbiga, svettiga och kalla lakan. Inte speciellt behagligt! 

Så om dina gamla lakan känns obekväma, om de irriterar huden eller luktar illa, är det förmodligen så att de inte är tillverkade av 100% bomull.

DU KAN LITA PÅ BOMULL

Bomull är starkt, flexibelt och slitstarkt. Du kan alltid lita på att bomullstyg av hög kvalitet kommer att förbli mjukt och bekvämt under en lång period, och det går inte heller sönder. Faktum är att bomullstyg av hög kvalitet —så som Egyptisk bomull— blir mjukare med tiden, så du kan njuta av dina härliga lakan länge.

 

FÖRSTKLASSIG KVALITET

Kvalitén på bomull beror i stort på längden av bomullsfibern. Längre fiber ger mjukare, starkare och smidigare garn. Egyptisk bomull är känt världen över för att hålla den högsta kvalitén, och med Egyptisk bomull är det möjligt att spinna otroligt tunna och fina trådar utan att offra något av styrkan och spänstigheten. 

Kortfattat: Bomullsfibrerna spinns till olika tyger som vi använder till våra sängkläder, och Sateen  och Percale är de vanligaste typerna av bomullstyg. Även om dessa två typer av vävnader båda är bomullstyg, så skiljer de sig åt och har olika egenskaper. Vilken typ utav bomullstyg du föredrar är helt upp till dig, men i slutändan är det kvalitén på bomullen som avgör sängklädernas kaliber.

Så om du vill ha det absolut bästa till din säng; unna dig ett set av My Luxury Linen sängkläder i 100% Egyptisk bomull. Det är du värd!